Kategoriat
Yleinen

Varauskalenteriin muutoksia

Ressu ja uusi varauskalenteri ja ovat olleet käytössä jo jonkin aikaa, eikä ilmeisesti suurempia ongelmia ole esiintynyt. Kehittely kuitenkin jatkuu ja nyt on kalenterista käytössä versio, jossa kaikki varaukseen liittyvät toiminnot voi hoitaa kalenterista käsin. Eli varaus, varauksen siirto, kesto, optiovaraus sekä peruutus. Ressu kontrolloi tapahtumia, eli kaikki toiminnot menevät Ressun syyniin, ja hyväksytään, jos pyydetty toiminto täyttää Ressun asetuksissa olevat konekohtaiset rajoitukset.

Luonnollisesti vain omia varauksia voi muuttaa tai peruuttaa, mutta jos tarvitsee tehdä tilaa vaikkapa palo- tai SAR-lennoille, niin silloin pitää muiden peruutukset tehdä Ressun puolelta admin oikeuksin.

Aiemmin varausta muutettaessa sitä ei voinut siirtää tai jatkaa, mutta nyt sekin on mahdollista, koska muutosta tehtäessä kalenterissa on estetty päällekkäisyydet samalle koneelle. Tietysti myös Ressun puolelta varauksien hallinta on mahdollista entiseen tapaan, nyt myös varausten siirto ja jatkaminen, jos muut varaukset eivät ole esteenä. Päivitetty ohje löytyy kalenterin oikeasta yläkulmasta.

JP:n käyttäjäprofiili

Omaa käyttäjäprofiiliaan kannattaa käydä täydentämässä ja lisätä sinne ainakin puhelin numeronsa, jolloin se tulee automaattisesti varauksen lisätietoihin nimen lisäksi. Se helpottaa entisestään varauksen tekemistä, koska varausta tehtäessä ei tarvitse joka kerta näpytellä vakiotietoja. Vapaaehtoinen (mutta suotava) lisäinfo tulee nimen ja puhelinnumeron perään.